Beloningssnoepjes voor je hond

Kies het juiste hondensnoepje

Jouw hond kan op elke leeftijd iets bijleren. Sommige honden zijn blij met een knuffel van hun baas maar de meeste honden moeten gemotiveerd worden met een lekker snoepje. Hoe ben je zelf?

Welke snoepjes kies je nu om je hond iets aan te leren?

Hoge waarde snoepje

Zoek uit wat jouw hond heel graag eet en deel de snoepjes in volgens een sterrensysteem, net zoals wij mensen iets kunnen gaan eten in een snackbar, een taverne of een sterrenrestaurant.

Het snoepje mag niet de dagelijkse voeding van jouw hond zijn.

Je hebt van die kleine beloningsbotjes die je kan geven maar je hebt ook Frolic of TV-worstjes of kaas of…….

Je geeft aan die snoepjes een sterrenindicatie. Heel gemakkelijk: je geeft zo’n snoepje en kijk gewoon naar de reactie van jouw hond. Je zal heel snel weten hoe hoog het snoepje scoort.

We geven hier een voorbeeld:

1 ster : hondenbotjes

2 sterren : Frolic

3 sterren : kaas

4 sterren : salami

5 sterren : TV worstjes

6 sterren : Kippenhartjes

Als je je hond een gemakkelijke oefening aanleert, dan beloon je hem voor elke intentie tot gewenst gedrag met een beloning van 1 ster.

Als je je hond al een tijdje iets probeert aan te leren en hij begrijpt het niet, dan stap je over naar de beloning van 2 sterren.

De beloning van 5 en 6 sterren bewaren we voor extreme situaties. Jouw hond is opeens zeer angstig of vliegt uit naar andere honden. Om dit gedrag te herconditioneren gaan we werken met de 5 of 6 sterren beloning want we vragen hier een uitzonderlijke prestatie van je hond.

Hapklare snoepjes

Kies kleine snoepjes of snoepjes die je gemakkelijk in 2 of in 4 kan breken. Het is belangrijk dat als je het snoepje geeft aan je hond, hij het met 1 hap kan opeten. Voor jouw hond is de grootte van het snoepje minder belangrijk. Het enige wat telt is dat hij iets superlekker krijgt.

Voeding aanpassen

Als je op bepaalde dagen veel werkt met je hond en veel snoepjes geeft omdat hij zo hard zijn best doet dan zou je best de snoepjes die je geeft vooraf wegen. Als je bvb 50 gram snoepjes zou geven dan geef je hem die dag 50 gram minder van zijn normale voeding.

Varieer

Als je een nieuwe oefening aanleert, gebruik dan eens een ander snoepje. Verras je hond. Jij eet/snoept toch ook graag gevarieerd?

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.