First Dogs van Amerika

Trump was de eerste president in 120 jaar die geen enkel huisdier meenam naar het Witte Huis. Hiermee brak hij een traditie van 120 jaar want alle voorgaande presidenten hadden wél huisdieren.

Sinds vorige week zetelt Biden in het Witte Huis en gelukkig herstelt hij de traditie maar hij zorgt zelfs voor een primeur. Amerika heeft niet enkel een president en een first lady maar ook voor de eerste keer woont er een asielhond in het Witte Huis. Er werd zelfs een Dogauguration gehouden, daarvoor moet je natuurlijk in Amerika zijn 🙂 Dogauguration

Champ en Major zijn de First Dogs van Amerika. Champ kwam als pup bij het gezin Biden toen Obama verkozen werden in 2008. Major werd in 2018 als pup geadopteerd bij de Delaware Humane Association. Het nest van Major kwam in het asiel terecht nadat ze in contact kwamen met een giftige stof en gezondheidsproblemen kregen.

In een interview zei Biden dat honden belangrijk zijn voor hem “omdat ze onvoorwaardelijk van je houden en dat ze genieten van elk moment dat ze samen met jou zijn. Ze leren je in het “nu” te leven en te genieten van kleine dingen zoals wandelen en balletjes gooien.”

Heeft jouw hond jou ook geleerd van de kleine dingen te genieten en in het nu te leven?

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.