Help!! Mijn hond luistert niet.

Jouw hond is 90% van de tijd de liefste en braafste hond van de wereld. Maar die 10%……

Pepsi vond het leuk om elk boek in 10.000 stukjes te bijten terwijl Fenji met alle plezier de vuilniszakken terug leeg maakte.


Haica wandelde liefst tegen 100 km/uur terwijl baasje niet kon volgen.

En Fluffy is een Coronahondje. Ze vindt haar baasje leuk maar andere mensen niet.


Lucky eist constant alle aandacht van het baasje. Als baasje niet luistert dan bijt ze maar even in de benen.

Snoopy haar baasjes moeten nu terug allebei gaan werken na de Coronaperiode en dat vindt Snoopy niet leuk. Het behangpapier en de deuren zijn het slachtoffer.

Nestor houdt niet van katten in zijn tuin. Als hij binnen zit dan sneuvelen de gordijnen.


Haica


Haica was een supermooie schattige Duitse Herder pup, helemaal zwart. Ze kwam van bij een goede fokker en had een perfecte stamboom.

Haica was een gelukkige pup die graag op ontdekking ging. We leerden haar een aantal commando’s aan want dat was toen de manier dat je een hond opvoedde.

Ze stak af en toe wel eens kattenkwaad uit maar wees eerlijk: kan je nu boos zijn op zo’n schattig hondje? De eerste maanden waren fantastisch.


Maar toen ze puber werd ontwikkelde ze een gedrag dat niet zo fijn was…. baknijd. Elke hond die in de buurt van haar eetkommetje kwam werd aangevallen tot bloedens toe. Het was zelfbelonend gedrag want uiteindelijk bleven de andere 5 honden uit haar buurt. We maakten ons boos maar dat hielp niet. Nog later breidde het uit naar bezitsagressie: alle speelgoedjes waren altijd van haar alleen!


Met 6 honden in huis moesten we steeds alert zijn. 90 % van de tijd was Haica een superhond. Maar die 10%….. als er eten was of als er speelgoedjes waren…..

Maar het is ons gelukt om alle honden harmonieus te laten samenleven door duidelijke huisregels, grenzen stellen, communicatie en kleine aanpassingen aan te brengen in het dagelijks leven.


Herken je dit? Of vertoont jouw hond een ander gedrag dat je minder leuk vindt?


Je probeert je hond goed op te voeden maar het lukt niet altijd. Het lijkt wel alsof hij soms bloemkolen in zijn oren heeft.

Hoe meer jij je best doet, hoe meer hij het tegenovergestelde doet van wat je verlangt.

Iedereen in jouw omgeving staat klaar om je advies te geven. Hoe meer je de verschillende adviezen opvolgt, hoe erger het wordt.

Het belangrijkste is dat je begint met 1 methode te kiezen en dat je die consequent blijft toepassen. Jij moet je goed voelen bij die methode en jouw hond moet het begrijpen.


Wil je graag:

 • geen frustratie’s meer hebben
 • geen conflicten binnen het gezin of met familie en buren
 • niet meer bang zijn telkens als je je hond alleen laat of als je gaat wandelen
 • een hond die doet wat je vraagt
 • inzicht in de denkwereld van jouw hond
 • begrijpen waarom je hond doet wat hij doet
 • je hond opvoeden zonder echt te trainen
 • je hond beter begrijpen
 • tijd besparen
 • gewoon een hond die luistert!

Zet de eerste stap naar verandering


Op 4 oktober 2021 start de 4 delige opleiding “Help! Mijn hond luistert niet!”.

Ontdek hoe het komt dat jouw hond bepaald gedrag vertoont. Maar nog belangrijker : leer op welke manier jij dit gedrag kan bijsturen zonder echt te gaan trainen. Kleine aanpassingen in het dagelijks leven leiden soms tot grote veranderingen.


Wat leer je?


Betekent “Luister” hetzelfde voor jou als voor jouw hond?
4 oktober 2021 – 20 uur


Elke hondeneigenaar wil dat zijn hond luistert.
Maar wat bedoel jij nu exact met luisteren?
Eigenlijk is luisteren gewoon je oren gebruiken en geluiden horen.
Maar als jij zegt luisteren dan verbind je een ganse waslijst met verwachtingen aan dit woord.
Een hond blijft een hond en heeft nood aan duidelijke communicatie.


Ontdek hoe kleine aanpassingen een grote impact kunnen hebben

11 oktober 2021 – 20 uur


Een gezinshond heeft geen training nodig wel een consequente opvoeding en dat doe je thuis.
Je ontdekt de holistische aanpak en management. We houden rekening met de gevoelens van de hond, zijn emoties, zijn omgeving en met jouw verwachtingen. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven kan je ongewenst gedrag voorkomen en gewenst gedrag uitlokken.


Hoe hou je de wandelingen veilig voor iedereen?

18 oktober 2021 – 20 uur


Welke gevaren liggen op de loer tijdens een wandeling met je hond? Hoe kan je die tot een minimum beperken?
Op welke manier hou je je hond veilig en toon je respect voor andere wandelaars, fietsers en joggers? Is het veilig om andere honden te benaderen?


“Welke rol speel jij in de opvoeding van jouw hond?”

25 oktober 2021 – 20 uur


Iedereen die een hond heeft kan wel 1 ding opsommen dat hij niet leuk vindt aan zijn hond. Maar heb je er al wel eens bij stilgestaan wat jouw hond van jou vindt? Hoe ziet de hond ons mensengedrag?Wat krijg je?

“Help! Mijn hond luistert niet!” bestaat uit:

 • 4 webinars van anderhalf uur, telkens op maandagavond van 20 uur tot 21 uur 30
 • elk webinar wordt opgenomen en kan je gedurende 3 maanden herbekijken
 • Q & A: al jouw vragen worden beantwoord


De normale prijs voor deze online opleiding is € 195,00.

Speciaal voor werelddierendag kan je je registreren voor “Help! Mijn hond luistert niet!” voor de prijs van € 85,00.

Dit aanbod is slechts beperkt geldig.

Je kan inschrijven vanaf 26 september 2021 via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. De eerste 5 mensen die inschrijven krijgen bovendien een gratis online adviesgesprek van een half uur.


Betaling en voorwaarden

Als je onderaan op “Inschrijven” klikt dan opent er een formulier waar je je gegevens kan achterlaten. Dat formulier is tevens een betrouwbare betaalpagina. Je kan rechtstreeks via Bancontact betalen.

Je plaatst een online bestelling voor een webinar. Je kan je deelname annuleren tot 1 dag voor aanvang van het webinar. Je doet dit door een mail te sturen naar christel@kwispelcoach.be Je krijgt dan het reeds betaalde inschrijvingsgeld terug.

Vanaf de eerste dag dat het webinar van start gaat is annulatie of terugvragen van deelnamegeld niet meer mogelijk.

Je krijgt een link toegestuurd om deel te nemen aan het webinar. Achteraf kan je het webinar gedurende 3 maanden herbekijken via http://www.info.gezinshonden.be

Twijfel je nog?


Ik kan niet goed met computers werken en daarom spreekt online leren me niet aan.

Je moet helemaal niets kennen van techniek. Je krijgt een link met een paswoord. Op bovenvermelde data klik je gewoon op de link. Hierdoor open je een programma en je kan het webinar volgen. Je kan vragen stellen in de chat of gewoon vragen.


Ik zit niet graag een ganse avond achter mijn PC.

Je kan de webinars volgen via PC maar ook via tablet of Smartphone. Je installeert je comfortabel waar je maar wil. Je kiest zelf of je je camera aan of uit zet.


Ik ben ’s avonds moe en wil me dan gewoon ontspannen.

Je krijgt veel informatie en herkenbare voorbeelden. Je kan het webinar gedurende 3 maanden herbekijken als het jou goed uitkomt en zo dikwijls als je wil.


Is online leren wel efficiënt om hondengedrag bij te sturen?

Jij krijgt eerst alle informatie. Je kan rustig de tijd nemen om een stappenplan op te stellen op maat van jouw hond. Elke week breng je een kleine wijziging aan in de opvoeding van jouw hond. Je kan altijd vragen stellen.


Kan ik persoonlijke begeleiding krijgen?

Je maakt een afspraak met mij voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, dit verplicht tot niets. Jij doet jouw verhaal terwijl ik aandachtig luister en jouw hond observeer. Als je beslist van te starten met het traject dan sturen we samen het gedrag van jouw hond bij in zijn eigen omgeving op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.


Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.