Hoe los je uitvallen naar andere honden op?

Thuis is Nestor de allerliefste hond op de hele wereld. Met zijn baasje is hij ook superlief. Maar owee als hij gaat wandelen. Dan verandert dat lief schattig hondje in een echte tijger. Als hij in de verte een andere hond ziet afkomen dan zet hij zich al klaar voor de aanval. Onbekende mensen mogen hem niet benaderen. Is het angst of agressie? Voor het baasje van Nestor zijn het geen ontspannende wandelingen meer… Voor Nestor ook niet.


Lily is een superactieve hond, ook thuis. De wereld is één groot feest en alle mensen zijn haar vrienden. Ook met andere honden wil ze spelen. Maar Lily is een imposante hond. Tijdens wandelingen stormt ze af op iedereen die ze tegenkomt. Dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Andere honden zijn bang om aangevallen te worden en bijten naar haar terwijl mensen haar wegjagen.


Balou is een buitenlands asielhondje dat met de beste intenties werd geadopteerd. Het verleden van Balou is onbekend maar hij draagt een zware rugzak mee. Hij is gewoon van met veel andere honden samen te leven. Maar hij is ontzettend bang voor mensen, vooral voor mannen.

Tijdens wandelingen valt hij dus uit naar iedereen. Hij blaft heel agressief en toont zijn tanden. Zijn baasjes houden veel van hem maar ze zijn bang om nog te gaan wandelen.

Heb jij ook een hond die uitvalt aan de leiband?

Uitvallen wordt meestal veroorzaakt door onzekerheid of angst en dat kan leiden tot agressie. Als de hond het gevoel heeft dat zijn baasje hem niet voldoende beschermt dan kan het nog erger worden. Uitvallen is ook dikwijls zelfbelonend gedrag: de hond valt uit en de dreiging gaat weg.

Thuis heb je de ideale hond maar vanaf het moment dat je buitenkomt verandert hij in een tijger. Je hebt alles al geprobeerd. Je hebt het advies opgevolgd van jouw omgeving, je hebt je zakken volgepropt met snoepjes om hem af te leiden, je hebt informatie opgezocht op internet,…. Misschien ben je al naar een hondenschool geweest? Maar voor uitvallende honden is dat niet de ideale oplossing.

Je doet heel erg je best maar het wordt steeds erger. Hierdoor krijg jij al stress als je er nog maar aan denkt dat je moet gaan wandelen. Door jouw stress wordt het gedrag van jouw hond nog erger.


Je wil enkel:

 • ontspannen gaan wandelen met jouw hond
 • samen genieten van wandelingen
 • het vertrouwen hebben van jouw hond dat je hem zal beschermen
 • een hond die geen aandacht heeft voor andere honden, mensen of auto’s
 • geen stress meer voor jou of voor jouw hond
 • jouw hond beter begrijpen zodat je zijn gedrag kan voorspellen en je pro-actief kan reageren
 • rustig op eigen tempo uitproberen wat de beste oplossing is voor jouw hond

Schrijf je in voor het 4-delig webinar ” Hoe verander ik het gedrag van mijn uitvallende hond?”


Het uitvallen is niet op 1 dag ontstaan, het is langzaam gegroeid. Het gedrag veranderen is ook geen quick-fix. We doorlopen een traject.

Het webinar bestaat uit 4 delen van anderhalf uur. Om de 2 weken is er een webinar. In de tussentijd ga jij aan de slag met de informatie van het webinar. Dit is een interactief webinar. Je kan vragen stellen, filmpjes van jouw hond delen en zeggen welke stappen je ondernomen hebt.


Het is de ideale periode om alle tips uit te proberen. Mensen gaan iets minder wandelen. Je hebt terug ruimte om rustig te wandelen.


Wat leer je?

Waarom valt mijn hond uit? Hoe reageer ik hierop?

10 november 2021 – 20 uur


Om het gedrag bij te sturen moeten we eerst op zoek gaan naar de oorzaak ervan. Aan de hand van een checklist ga je op zoek naar mogelijke oorzaken. Je krijgt meer achtergrondinformatie van het leergedrag en de emoties bij honden.

Je staat ook even stil bij jouw reactie op jouw uitvallende hond. Hoe sta jij momenteel in het leven? Op welke manier ga je wandelen met jouw hond? Je ontdekt enkele communicatietips met jouw hond. Jullie zijn 1 team dat dezelfde taal leert spreken.

Je deelt kort jouw ervaring met de aanwezigen. Je kan enkel maar bijleren van elkaar. Je krijgt een actieplan om de komende 2 weken in praktijk om te zetten.


Het gedrag van jouw uitvallende hond zal je zelf moeten aanpakken in zijn eigen vertrouwde omgeving. Je kan best goed voorbereid aan de slag gaan. Je krijgt ook hier een stappenplan met de voorbereidingen.


Emotieregulatie en BAT

24 november 2021 – 20 uur


Het heeft geen zin om een hond die uitvalt te straffen. Als hij uitvalt is de emotie zo groot dat hij je wellicht zelfs niet hoort. Welke emotie zit er achter het uitvallen en op welke manier kunnen we die aanpakken?


Je ontdekt de BAT-methode: Behavior Adjustment Training. We hebben de belangrijkste elementen van de BAT-training voor jou op papier gezet zodat je zelf aan de slag kan. De basis principes van BAT kan je ook verder toepassen in de holistische aanpak.


Holistische aanpak

8 december 2021 – 20 uur


We introduceren je in de wereld van de holistische aanpak. Dit is een heel down-to-earth aanpak waar we rekening met alle factoren: de hond zijn karakter, temperament, emoties, zijn verleden, de mensen bij wie hij woont, de omgeving,….. Al deze elementen beïnvloeden het gedrag van de hond maar ook van de mens.


De eerste fase is de fase van decompressie. De decompressiefase bestaat uit 5 onderdelen.

De tweede fase bestaat uit de elementen die zorgen voor een stabiele hond. De basisvaardigheden van een hond zijn:

 • een gebalanceerd lichaam
 • zelfvertrouwen
 • nieuwsgierigheid
 • sociale vaardigheden

Gedurende 2 weken pas je fase 1 en fase 2 toe.


Holistische aanpak deel 2

22 december 2021 – 20 uur


We herhalen kort fase 1 en fase 2.

Fase 3 is de stress reductie. Maak kennis met de stress ladder bij honden. Hoe reduceer je de stress bij jouw hond?

Fase 4 is de volledig holistische opbouw. Op welke manier leert jouw hond zelfvertrouwen te hebben? Het grote probleem is dat de hond dit zelf moet leren. Jij kan hem ondersteunen door mentale stimulatie en door hem zelf keuzes te laten maken.

Je leert werken in een verrijkte omgeving. Verder ga je nieuwe omgevingen ontdekken samen met jouw hond. Planning is belangrijk.


Extra

12 januari 2022 – 20 uur


Gratis intervisiemoment. Je kan je ervaringen delen met andere aanwezigen. Je krijgt de kans om vragen te stellen. Het is de bedoeling van te leren van elkaar en van onze successen in de kijker te zetten.


Wat krijg je?

“Hoe los je uitvallen naar andere honden op?” bestaat uit:

 • 4 webinars van anderhalf uur: om de 2 weken op woensdagavond om 20 uur
 • 1 intervisiemoment waar je ervaringen kan delen en vragen stellen
 • elk webinar wordt opgenomen en kan je gedurende 3 maanden herbekijken
 • Q & A: al jouw vragen worden beantwoord
 • stappenplannen
 • dagboek

De normale prijs voor deze online opleiding is € 320,00.

Voor deze herfstactie betaal je slechts € 99,00.

Dit is een éénmalig aanbod. Het is een interactief webinar waardoor het aantal deelnemers beperkt is. Slechts 12 mensen kunnen deelnemen.


Twijfel je nog?


Ik heb geen zin om een ganse avond achter mijn computer te zitten.

Je kan de webinars volgen op PC, Smartphone of tablet. Achter jouw bureau, in de zetel of zelfs in bed. Je hebt 3 maanden tijd om de opnames te herbekijken.


Is online leren wel nuttig om dergelijk gedrag aan te pakken?

Online leer je de oorzaken van uitvallen en de methodieken om het aan te pakken. Nadien ga je zelf aan de slag met je hond. Het is net zoals auto leren rijden: eerst leer je de theorie en pas nadien leer je effectief rijden.

<br>

Ik ben al naar de hondenschool geweest en ik heb al zoveel methodes geprobeerd. Niks helpt. Waarom zou dit dan helpen?

Als je een hond hebt die uitvalt dan is de hondenschool niet de juiste plaats om het probleem op te lossen. Je hebt inderdaad al verschillende methodes geprobeerd en niks helpt anders zou je dit niet lezen. Elke hond leert op een andere manier. Wij passen de holistische aanpak toe die heel hondvriendelijk is.


Kan ik persoonlijke begeleiding krijgen?

Als je na deze online opleiding nog extra begeleiding nodig hebt, dan helpen we je graag verder. Bovendien krijg je dan nog een mooie korting op de persoonlijke begeleiding.


Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.