Kwispelhonden

Kwispelhonden programma

In het Kwispelhonden programma maken we enerzijds de mensen bewust van hun verantwoordelijkheid als hondeneigenaar. We leren de mensen op welke manier ze hun hond kunnen begeleiden in onze mensenwereld.
Anderzijds leren we de honden goede manieren. We leren hen hoe ze zich moeten gedragen in de mensenwereld. We tonen hen wat we verwachten van hen.
Hierdoor onderscheidt dit programma zich van elk ander programma in België. We voeden honden op, we trainen ze niet.
In 2014 waren er in België 1,5 miljoen honden. De meeste honden zijn gezinshonden. Een groot aantal mensen gaat nooit naar de hondenschool. Van de mensen die wel naar de hondenschool gaan, stopt 80 % binnen de 6 maanden.

Unieke aanpak

We zijn ervan overtuigd dat alle honden brave honden kunnen zijn en dat alle baasjes geweldige baasjes kunnen zijn. Zowel honden als baasjes hebben een beetje opleiding nodig, heel veel liefde en natuurlijk veel beloningen voor beiden.

Je leert hoe je samen met jouw hond een perfect team wordt. Maar je legt ook een goede basis voor uitstekende vriendschappen met familie, vrienden en buren.

In het Kwispelhonden programma leer je de basis van goede manieren voor de hond en hoe je een verantwoord hondenbaasje kan zijn.

De focus in het programma ligt op de relatie tussen hond en baasje. Jouw hond leert een aantal basis woorden zoals “Zit”, “Liggen”, “Hier”,…. Maar jouw hond leert zich ook op een correcte manier te gedragen in een menigte en leert omgaan met stress. Jouw hond wordt de perfecte gast bij vrienden en kan zelfs terrasjes doen met jou. Hij gedraagt zich voorbeeldig bij de hondentrimmer en bij de dierenarts.

Het Kwispelhonden programma bestaat uit verschillende levels:

  • Puppy
  • Starter
  • Expert
  • Topteam

In elke level zijn er leermomenten voor de hond, de baas en voor hen samen.

Je kan dit pakket aanvullen met praktijklessen. Je wordt begeleid door een ervaren Kwispelcoach.

H

Ideale gezinshond

Als je samen met je hond het Kwispelhonden programma volgt dan werk je aan de relatie met je hond. Je geeft op een leuke manier aandacht aan je hond. Een goed opgevoede hond is een plezier om als huisgenoot te hebben. Deze honden kunnen zich goed aanpassen aan de routine en soms de chaos van het gezinsleven, ze vertonen goede manieren in het bijzijn van mensen en andere honden en ze genieten tien volle van de aanwezigheid van “hun” mensen die tijd gestoken hebben in hun opvoeding, het aanleren van hun taal, het stimuleren van hun zintuigen.
Samen maken we het verschil.