Importhonden

In 2020 hebben heel wat mensen een hond aangekocht. Ze hadden nu toch tijd en ze gingen veel wandelen.

Bij een goede fokker is er meestal een wachttijd. Een groot deel van de honden die aangekocht werden in 2020 komen van de broodfok en/of van Oostbloklanden. Ik verzet me hier al sinds 1985 tegen (zegt iets over mijn leeftijd 🙂 ). Deze honden worden in erbarmelijke omstandigheden gefokt en veel te jong weggehaald bij de moeder. Een groot aantal honden heeft gezondheidsproblemen of gedragsproblemen.

In deze business zijn er gigantische winstmarges. De mensen in deze business doen het niet uit liefde voor honden maar louter en alleen om zichzelf veel rijker te maken. Zolang mensen pups blijven kopen bij broodfokkers, blijft die handel floreren. Ik doe nogmaals een oproep : sensibiliseer jouw omgeving. Informeer mensen over deze maffiapraktijken. Er zijn voldoende honden te vinden bij goede fokkers en ook in de asielen.

Mag ik 45 minuten van jouw tijd?

Kijk even naar deze 2 filmpjes. Het eerste filmpje is een pleidooi dat ik enkele jaren geleden gehouden heb over broodfok: Koop geen hond in een winkel

Het tweede filmpje is een Pano reportage over broodfok.

Wij vragen al lang aan het grote publiek:

  • maak deze hartloze broodfokkers niet rijker
  • stop het dierenleed
  • voorkom dat hondsdolheid terug ingevoerd wordt in België want dat is een reëel risico

Mijn vraag vandaag aan jullie persoonlijk: deel deze blog en de link naar de filmpjes in jullie netwerk.

We kunnen niet alle honden van de wereld redden maar we kunnen wel ons best doen om er zoveel mogelijk te redden!

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.