Kwispelcoach

Honden zijn de laatste 20 jaar geëvolueerd van werkhond tot volwaardig gezinslid. Dit is de reden waarom we onze attitude naar de hond moeten aanpassen.

Honden trainen” zoals vroeger is voorbijgestreefd. We gaan onze hond opvoeden.

De opleiding tot Kwispelcoach staat open voor mensen die hun hond beter willen begrijpen maar ook voor mensen die reeds professioneel met honden werken. We benaderen het thema hond vanuit een volledig nieuw perspectief. We passen o.a. de Umwelltheorie toe.

Een goede communicatie is altijd de oplossing. Als Kwispelcoach verdiep je je in het thema communicatie:

  • communicatie tussen honden onderling
  • communicatie tussen mensen
  • communicatie tussen honden en mensen

Je leert hoe moeilijk het is om hond te zijn in een mensenwereld. Je observeert het gedrag en de uitstraling van de mensen en je ontdekt welke invloed dit heeft op de hond. Verder onderzoeken we waarom honden soms een gedrag vertonen waar we niet zo blij mee zijn. We zeggen niet meer dat de hond zich slecht gedraagt maar we gaan op zoek waar de communicatie tussen mens en hond is fout gelopen zodat de hond dit specifiek gedrag vertoont.

Je weet al heel veel over hondengedrag maar je past jouw communicatie naar de klant én naar de hond aan. Ook dit deel is voor particulieren en professionals. Je leert ook toegepaste psychologie van de mensen want uiteindelijk zijn zij jouw klanten. Je leert een intakegesprek afnemen, je leert luisteren ook naar wat niet verteld wordt en je leert een stappenplan opstellen.

Als je het gedrag van de hond wil aanpassen dan zal je de mensen moeten motiveren om mee te werken en moet je hen informeren. Hiervoor heb je coaching technieken nodig. De opleiding is ook nuttig voor hondentrainers in een hondenschool. Je leert immers zowel met mensen als met honden werken.

In deze opleiding krijg je zowel theorie als veel praktische voorbeelden. Je mag zelf ook cases aanbrengen die de In deze opleiding krijg je zowel theorie als veel praktische voorbeelden. Je mag zelf ook cases aanbrengen die de groep zal analyseren. Er is ook een online gedeelte en lectuur. Je krijgt toegang tot een online studentenplatform waar je de syllabus en oefeningen vindt, 2x per maand is er een webinar en er zijn 2 praktijkdagen. Je legt een examen af en je krijgt een bekwaamheidsattest.Je kan ook lid worden van het team Kwispelcoaches van Vlaanderen.
Prijs is € 1.500,00

Je kan op elk moment starten met de opleiding. Schrijf je snel in. Stuur een mail naar christel@kwispelcoach.be

HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN? LAAT HET ONS WETEN