Mijn aanpak

“Keep it simple” is mijn motto.


De laatste jaren leggen we de lat heel hoog voor onszelf en hebben we soms te grote verwachtingen. Dit hebben we voor een groot deel te danken aan Social Media zoals Facebook.


Ook voor onze honden leggen we de lat heel hoog en dat wordt ons opgedrongen door alle publiciteit die je ziet verschijnen op Facebook.


“Jouw hond moet de perfecte opvoeding krijgen want anders ben je een slecht baasje.”


“Als je gaat wandelen en Pepsi loopt in het begin van de wandeling iets té enthousiast voorop dan word je scheef bekeken.”


“Als Fluffy blaft naar andere honden dan werpen mensen een vieze blik naar jou.”


“Als Kwatta niet direct gehoorzaamt dan krijg je 101 tips van andere hondenbaasjes…. meestal niet de goede….”


Je koopt of adopteert een hond om die te verwelkomen als nieuw gezinslid. Niemand is perfect, een hond ook niet. En samenleven vraagt aanpassing.


Ik kan jou ook om de oren slaan met vakterminologie, wetenschappelijke studies rond honden en allerlei ingewikkelde theorieën. Nice to know. Maar als jouw TV stuk is dan wil je dat die gerepareerd wordt. Je wil dan toch ook niet horen hoe een TV exact werkt en wat er allemaal zou kunnen mislopen?


Ik ben voorstander van “Keep it simple”. Ik gebruik mijn kennis en inzichten om jou en jouw hond samen op weg te helpen. We bespreken samen wat praktisch haalbaar is voor jou en voor jouw hond. Want soms moet je inderdaad jouw verwachtingen ietwat bijsturen.


Jij bepaalt de huisregels en indien nodig help ik jou een beetje.


Ik kom bij jou thuis, in de hond zijn vertrouwde omgeving. Samen gaan we de wereld verkennen vanuit de ogen van de hond. De opvoeding van een hond gebeurt thuis, niet in de hondenschool. Het bijsturen van ongewenst gedrag gebeurt in de hond zijn natuurlijke habitat, zijn vertrouwde omgeving waar hij dit gedrag vertoont.


Ik durf zeggen als Hondenprofessional dat mijn honden geen perfect gedrag vertonen, maar dat hoeft ook niet want ik ben ook niet perfect.


Het is uit respect voor de hond dat ik honden de kans geef om terug gewoon hond te zijn.Fenji
Fenji

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.