Neen tegen Teacup honden

Steeds meer mensen willen een extreem kleine hond kopen omdat dit “superschattig” is. Wat begon als een rage in Azië heeft zich natuurlijk uitgebreid naar Amerika en begint nu zijn opmars in Europa.

Mensen willen een Teacup hond (omdat het letterlijk en figuurlijk in een grote theetas past) omdat het handig is om overal mee te nemen. De hond wordt meer als accessoire bij de outfit gebruikt.

Spijtig genoeg zijn er een groot aantal fokkers die op de vraag van de markt inspelen omdat hier veel geld mee te verdienen is. Bepaalde fokkers van kleine rassen fokken op een onverantwoorde manier om heel kleine hondjes te kunnen aanbieden. Deze honden hebben natuurlijk geen stamboom.  Honden met stamboom moeten immers aan bepaalde voorwaarden voldoen waaronder minimum hoogte.

De Teacup hondjes hebben dikwijls gedragsproblemen omdat ze niet als hond worden behandeld maar als accessoire. Ze zitten heel dikwijls in een handtas en ze mogen zich van hun baasje ook niet als een hond gedragen. Past niet bij hun imago. Door het heel kleine formaat hebben deze hondjes dikwijls fysieke gezondheidsproblemen.

In Nederland wordt hier al tegen gereageerd. Een aantal rasverenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om de focus te leggen op hondjes van een normaal formaat zonder gezondheidsproblemen.

Als je hier meer informatie over wil kan je een mail sturen naar neetegenteacup@gmail.com

Het is onze taak om de mensen te informeren en deze rage te stoppen! Deel deze blog dus.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan, ga je ermee akkoord dat we deze cookies gebruiken voor Kwispelcoach.